De opbrengst wordt geschonken aan vzw Kukua Pamoja.

Kukua Pamoja is het Swahili voor ‘Samen Groeien’. Met deze vzw willen we de jongeren van onze school op verschillende manieren de kans geven om te groeien in hun wereldburgerschap. Zo willen we onder andere samen met leerlingen de (kans-)armoede op school een halt toe roepen, en willen we met bijvoorbeeld het bouwkamp in Tanzania hun blik op de wereld en andere culturen verruimen.

Met de organisatie van een bouwkamp naar Tanzania hadden we een heel duidelijke missie voor ogen: samen met leerlingen van onze school een project in het zuiden ondersteunen en tonen aan de buitenwereld en aan zichzelf dat onze jongeren daadwerkelijk iets kunnen betekenen. Samen met de lokale bevolking helpen we bouwen
aan een sociaal project en leren we er de plaatselijke cultuur kennen.

Tijdens ons bouwkamp in 2014 hielpen we met plaatselijke aannemers om een boerderijklas te bouwen voor Amani Childrens Home, een opvangtehuis voor straatkinderen. Dankzij deze boerderijklas kunnen de kinderen die verblijven in het opvangtehuis meehelpen aan het telen van hun eigen groenten en kweken van dieren, zodat ze dit in hun verdere leven kunnen blijven toepassen. Tegelijk zorgt het voor zeer afwisselende maaltijden in het opvangtehuis wat nog niet zo was toen wij daar verbleven. Tijdens onze 3 weken in het opvangtehuis aten we bijna dagelijks rijst met witte bonen in tomatensaus.

Ons bouwkamp in 2016 had meer een ecologisch karakter. Midden in een Massaidorp toonden we aan de plaatselijke bevolking hoe er op een ecologische, goedkope en gemakkelijke manier een deftige woning kan gebouwd worden. Aan de hand van Earthbags bouwden we 2 hutten en een overdekt binnenplaatsje, een bouwmethoden die op heel veel belangstelling kon rekenen van de plaatselijke bevolking en die zeker
navolging kreeg in het dorp.

In oktober 2019 vertrekken we voor een derde bouwkamp naar Tanzania. Momenteel is onze partner ter plaatse (C-re-aid ngo) een mooie sociaal project aan het samenstellen, we hopen u weldra meer te kunnen vertellen via onze website www.bouwkamptanzania. be.

Als we voortgaan op het enthousiasme van onze leerlingen wordt het zeker een fantastisch project. Zo wandelden ze tijdens de warmste week van Studio Brussel maar liefst 73 km van Brugge naar Wachtebeke om geld in te zamelen om het project financieel mogelijk te maken.

www.facebook.com/vtibouwkamp

Bouwkamp Tanzania Kukua Pamoja Bouwkamp Tanzania