Dirigenten

Bram Bonny

Op 6-jarige leeftijd speelde Bram zijn eerste noten op trompet, dit onder het goedkeurend oog van zijn muzikale familie. Twee jaar later werd hij lid van de drumband van St.-Cecilia. Ondertussen volgde hij les aan de plaatselijke MuziekAcademie in Knokke-Heist. Hij startte bij het jeugdorkest toen hij 9 jaar was, en 3 jaar later bij de harmonie.
Toen hij aan zijn hogere graad van zijn opleiding begon, wisselde hij de trompet voor de trombone en later ook voor euphonium.

Zijn afstudeerproject (eindexamen), samen met Lore Vandendriessche, speelde hij in mei 2016 in de zaal ‘Ravelingen’ i.s.m. Brassband Leieland. Op professioneel vlak is Bram leerkracht lager onderwijs en geeft les in het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis Brugge.

Mieke De Meyer

Mieke De Meyer studeerde in 1999 af aan het Lemmensinsituut te Leuven met een eerste prijs notenleer en een meesterdiploma trompet (bij Léon Pétré) en kamermuziek (bij Ed Bogaard). Zij studeerde eveneens muziekpedagogie en behaalde het aggregaatsdiploma.

Zij dirigeert de JET Mini Band sedert 1999 en de JET Junior Band sedert 2014.Ze is dirigente van de Koninklijke Fanfare St. Cecilia De Zwaan Lichtervelde en van het Egems Gemengd koor. Ze is lerares aan de stedelijke academie voor muziek en woord (SAMW) te Tielt waar ze Algemene Muzikale Vorming (AMV), samenzang, koper en instrumentaal ensemble geeft. In Brugge geeft Mieke trompet aan het Stedelijk Conservatorium. Zij is muzikaal verantwoordelijke voor zowel de Heilig Bloedprocessie als de Gouden Boomstoet in Brugge.

Zij musiceert in volgende ensembles:het Koperensemble van het Nationaal Orkest van België, Brussels Brass o.l.v. Hubert Biebaut, het Night of the Proms orkest Il Novecento o.l.v. Alexandra Arrieche en Robert Groslot, het Nationaal orkest van België, het Symfonieorkest van Vlaanderen, de JET Symphonic Band o.l.v. Bart Swimberghe, de Koninklijke Muziekvereniging St.Cecilia Aarsele o.l.v. Hans Vuylsteke

Zij volgde masterclasses trompet bij o.a. Peter Masseurs (Nederland), Allen Vizzutti (USA) en Leo Wouters (B).

Stan Christiaens

Stan Christiaens startte op achtjarige leeftijd met zijn eerste trompetlessen bij Rik Stevens aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Tielt. Via zijn leerkracht trad hij toe tot The Young Ones, het jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie Vermaak Na Arbeid Tielt, en werd al snel lid van het harmonieorkest zelf. Hij studeerde af aan de academie met grootste onderscheiding. Vandaag zet hij zijn trompetstudies voort in het hoger onderwijs bij Steven Devolder aan de School of Arts departement Conservatorium in Gent. Daar volgde hij ook een minor Directie bij docent Dirk Brossé.

Naast zijn studies is Stan actief in tal van orkesten en versterkt hij regelmatig bij andere verenigingen. In Tielt is hij de hoofdverantwoordelijke van The Young Ones en vormt er zo de link tussen het bestuur en een bloeiende jeugdwerking.

Begin 2016 kreeg Stan de muzikale leiding over Jeugdharmonie Jong Eendracht Aalbeke en sinds maart 2017 is hij ook jeugddirigent bij de Koninklijke Harmonie Vreugd in Deugd Meulebeke. Sinds juni 2018 hanteert hij het dirigeerstokje bij de Koninklijke Harmonie De Bie Rekkem.

Sinds december 2019 staat Stan in voor de lessen Muziek in de Wingense Vrije Basisscholen Wildenburg en Sint-Jan en in Tielt geeft hij Muzikale Opvoeding in Handelsinstituut Regina Pacis.

Maxine Verloove

Maxine Verloove (2000°) is afkomstig uit Tielt en begon haar muzikale carrière als achtjarige aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Tielt. Ze studeerde er in 2018 af voor saxofoon bij leerkrachte Ann Verschuere en nam er doorheen de jaren zang en piano bij.

Daarnaast vond ze al snel de weg naar het groepsmusiceren. Ze begon in 2009 in het jeugdorkest JET Mini Band en stroomde later door naar diens harmonie, de JET Symphonic Band. Niet veel later sloot ze zich ook aan bij jeugdorkest The Young Ones Tielt en uiteindelijk Vermaak Na Arbeid Tielt. In beide orkesten is ze nog steeds actief, en versterkt ze daarbij regelmatig in andere verenigingen.

Op achttienjarige leeftijd werd ze toegelaten aan het Conservatorium van Gent waar ze tot op heden klassieke saxofoon studeert, bij docenten Koen Maas en Raf Minten. Daarnaast volgt ze ook een 3-jarige opleiding directie bij Bart Picqueur en Dimitri Bracke aan de Kunstbrug in Gent.

Lesgeven doet ze sinds september 2021 in JMA Partita Assebroek. Ze geeft er (individuele) notenleer en saxofoonlessen. Sinds 2020 dirigeert ze zowel jeugdkoor Vocina Tielt als jeugdorkest The Young Ones Tielt."

Gilles Demeurisse

Gilles Demeurisse (°1993) begon zijn muzikale carrière op bugel aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Izegem. Uiteindelijk legde hij zich toe op euphonium en trok hij naar het Kunsthumaniora te Gent om er te studeren bij Geert Verschaeve.

Na deze middelbare studies zette Gilles zijn muzikale opleiding verder aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Nick Ost en later aan het KASK Conservatorium Gent bij Frank Vantroyen waar hij in 2016 zijn masterdiploma behaalde 'maxima cum laude'.

In 2011 werd hij laureaat bij de Dexia Classics-wedstrijd en in 2015 had hij de unieke kans om als solist op te treden in de Royal Albert Hall (Londen) nadat hij de London Grand Prize Virtuoso had gewonnen. Tijdens het nationaal brassband kampioenschap in 2019 werd hij uitgeroepen tot beste solist in de eerste afdeling. Daarnaast is Gilles principal euphonium van Festival brassband en solo-euphonium van de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem, waar hij ook het jeugdorkest 'Euphonia' dirigeert.

Als freelance-artiest verleende Gilles zijn diensten onder andere aan de Muziekkapellen der Belgische Defensie, de Vlaamse Opera en de Marinierskapel der Koninklijke Marine (NL). Naast het spelen werpt Gilles zich steeds meer toe op het dirigeren, zo vervolledigt hij momenteel een masteropleiding hafabra-directie bij Steven Verhaert aan het Conservatorium te Antwerpen.

Sinds 2021 is Gilles Performance Artist voor Sterling Musical Instruments.

Bart Lagacie

Bart is in Brugge geboren in het jaar 1984. In 1998 gaat hij naar het Kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven waar hij ook zijn hogere studies volgt. Hij krijgt er klarinetles van dhr. Eddy Vanoosthuyse. In 2002 is hij laureaat van Axion Classics (Pro Civitate).

In 2007 behaalt hij het diploma master in de muziek, het jaar erna master na master met grote onderscheiding.

Hij is freelance bas/klarinettist in het Brussels Philharmonic, de Koninklijke Muziekkapel van de Marine alsook in diverse operettes. Tevens is hij dirigent van de Koninklijke harmonie De Vijverzonen Dikkebus en harmonie Vermaak na arbeid Tielt.

Yves Pieters

Yves Pieters (°1977) verlaat het Brugs Muziekconservatorium met de grootste onderscheiding voor klarinet. Hij wordt laureaat van de nationale muziekwedstrijd Pro Civitate (nu Dexia Classics) en krijgt de Prijs Jules Bouquet voor de grootste onderscheiding in de harmonieleer.

Yves Pieters wordt leraar wiskunde en wetenschappen aan het VTI in Brugge. Ondertussen studeerde hij verder muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en het Lemmensinstituut te Leuven (specialisatie klarinet en kamermuziek). In een concertcyclus met het Ciurlionis String Quartet uit Litouwen bracht hij de bekendste klarinetkwintetten.

Momenteel is hij actief in het Clariano kwartet. Na een opleiding HaFaBra-directie en een masterclass bij Jan Cober legt hij zich steeds meer toe op het dirigeren van harmonieorkesten.

Mini PLAY4 is een initiatief van PLAY Events vzw.

Bram Bonny Gilles Demeurisse Mieke De Meyer Stan Christiaens Maxine Verloove Bart Lagacie Yves Pieters