Dirigenten & animator 2018

Bram Bonny

Op 6-jarige leeftijd speelde Bram zijn eerste noten op trompet, dit onder het goedkeurend oog van zijn muzikale familie. Twee jaar later werd hij lid van de drumband van St.-Cecilia. Ondertussen volgde hij les aan de plaatselijke MuziekAcademie in Knokke-Heist. Hij startte bij het jeugdorkest toen hij 9 jaar was, en 3 jaar later bij de harmonie.
Toen hij aan zijn hogere graad van zijn opleiding begon, wisselde hij de trompet voor de trombone en later ook voor euphonium.

Zijn afstudeerproject (eindexamen), samen met Lore Vandendriessche, speelde hij in mei 2016 in de zaal ‘Ravelingen’ i.s.m. Brassband Leieland. Op professioneel vlak is Bram leerkracht lager onderwijs en geeft les in het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis Brugge.

Bart Lagacie

Bart is in Brugge geboren in het jaar 1984. In 1998 gaat hij naar het Kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven waar hij ook zijn hogere studies volgt. Hij krijgt er klarinetles van dhr. Eddy Vanoosthuyse. In 2002 is hij laureaat van Axion Classics (Pro Civitate).

In 2007 behaalt hij het diploma master in de muziek, het jaar erna master na master met grote onderscheiding.

Hij is freelance bas/klarinettist in het Brussels Philharmonic, de Koninklijke Muziekkapel van de Marine alsook in diverse operettes. Tevens is hij dirigent van de Koninklijke harmonie De Vijverzonen Dikkebus en harmonie Vermaak na arbeid Tielt.

Yves Pieters

Yves Pieters (°1977) verlaat het Brugs Muziekconservatorium met de grootste onderscheiding voor klarinet. Hij wordt laureaat van de nationale muziekwedstrijd Pro Civitate (nu Dexia Classics) en krijgt de Prijs Jules Bouquet voor de grootste onderscheiding in de harmonieleer.

Yves Pieters wordt leraar wiskunde en wetenschappen aan het VTI in Brugge. Ondertussen studeerde hij verder muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en het Lemmensinstituut te Leuven (specialisatie klarinet en kamermuziek). In een concertcyclus met het Ciurlionis String Quartet uit Litouwen bracht hij de bekendste klarinetkwintetten.

Momenteel is hij actief in het Clariano kwartet. Na een opleiding HaFaBra-directie en een masterclass bij Jan Cober legt hij zich steeds meer toe op het dirigeren van harmonieorkesten.

Sam Bastiaens

Sam is een laatste jaars student Rechten en afkomstig van het Oost-Vlaamse Zomergem. Gebeten door de muzikale microbe volgt hij al 9 jaar saxofoonles. Sam speelt bij de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Zomergem en de Harmonie Vermaak na Arbeid in Tielt.

Naast een muzikale houdt hij er ook een scouts-carrière op na als Assistent-Eenheidsleider en groepsleider van de 12 tot 14 jarigen bij de 120ste FOS scoutsgroep De Zwaluw.

Mini PLAY4 is een initiatief van PLAY Events vzw.

Tom Collier Bart Lagacie Yves Pieters Sam Bastiaens